Fietsen in de omgeving van onze vakantiewoningen


Fietsroute Twee provincies (direct te volgen vanaf fietspad vakantiewoningen via knooppunt nr. 65)

Hoogersmilde, Diever, Dwingeloo

Een leuke, afwisselende route door twee provincies die hun eigen unieke karakter hebben: Drenthe en Friesland. Een groot deel van deze route gaat dan ook door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, het natuurgebied dat de twee provincies met elkaar verbindt.

Meer info: Fietsnetwerk


Fietsknoop route (te volgen vanaf park dan naar nr. 72 langs rijksweg)

Fietsroute met een afstand van 33.2 km. Lheebroek-Eemster-Leggelderveld-Blauwe Meer-Drentse Hoofdvaart-Hoogersmilde-Oranje kanaal-Oranje-Hijkerzand-Brunstingerplassen

Meer info: Fietsknoop route


Route rondje richting wapse (direct te volgen vanaf fietspad vakantiewoningen via knooppunt nr. 65)

Wat je onderweg zoal zult tegen komen? Daar kunnen we je wel wat over vertellen kijk via de link voor meer informatie. Deze route is namelijk samengesteld met zorg om je een leuk dagje uit te bezorgen.

Meer info: Route Wapse


Hoogersmilde-Appelscha (direct te volgen vanaf fietspad vakantiewoningen via knooppunt nr. 65)

Fietsroute met een afstand van 43.8 km.

Meer info: Fietsknoop route


Hoogersmilde-Aekingerzand ( GPS-fietsroute Hoogersmilde – Appelscha - Doldersum (34 km)

Deze fietsroute laat u o.a. genieten van het Aekingerzand bij Appelscha, de absolute blikvanger van het 6000 hectare grote Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het Aekingerzand, ook wel “De Kale Duinen” genoemd, doet mij enigszins denken aan de zandverstuivingen op de Veluwe. Vanaf een verhard fietspad strijden stuifzand, vennen, heide en bos om het oog van de fietser. Degenen die het gebied in één blik willen vangen, adviseer ik om de uitkijktoren te beklimmen. De inspanningen zullen beloond worden met een adembenemend uitzicht!

Meer info: GPS Fietsroutes