Dierenparken in de omgeving van de vakantiewoning


Wildlands Adventure Zoo (Emmen 39 km)

Maak een wereldexpeditie in één dag in WILDLANDS. Reis als echte avonturier door de jungle, de savanne en het poolgebied. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef spannende avonturen.

Meer info: Wildlands


Speel en ijsboerderij de Drentse Koe (Ruinerwold 23 km)

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold is een buiten- en binnenspeeltuin met een ‘boerderijthema’. Wij zijn niet alleen een kinderboerderij, maar ook een Speelboerderij in Drenthe! Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en het echte boerengevoel ervaren. In ons restaurant bieden wij u een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken, koek & gebak, belegde broodjes, tosti’s, frites en snacks.

Meer info: Drentse Koe


AquaZoo (Leeuwarden 56 km)

Iedere dag valt er iets nieuws te ontdekken. Daarom vinden er dagelijks educatieve presentaties plaats. Bekijk het zoo programma en weet welke presentatie je zeker niet mag missen!

Meer info: AquaZoo


Doezoo (Leens 75 km)

Misschien vind je sommige kriebelbeestjes even eng als interessant, maar het zijn eigenlijk allemaal hele nuttige beestjes. Insecten ruimen de rommel op, helpen planten met het verspreiden van stuifmeel zodat er nieuwe plantjes groeien. En ze vormen voedsel voor andere dieren, zoals vogels en reptielen.

In DoeZoo kun je al deze dieren tegenkomen!

DoeZoo vindt het belangrijk dat iedereen de natuur kan ontdekken. Ook kinderen en volwassenen met een beperking. Daarom bieden we je een park waarin alle zintuigen een rol spelen: horen, voelen, ruiken en proeven.

Meer info: DoeZoo


Zoobizar (Orvelte 27 km)

Zoo Bizar is een mini-zoo, creatief opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa! Op originele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen. Door de kleine opzet is het altijd mogelijk oog in oog te staan met de dieren die er leven. Veel dieren zijn gehuisvest in open verblijven. Er is altijd iemand van ons aanwezig die veel kan vertellen en demonstreren over de bijzondere dieren en hun bizarre leefgewoontes.

Meer info: Zoobizar


Taman Indonesia Zoo (Kallenkote 23 km)

Een dierenpark vol cultuur en dieren uit het prachtige Indonesië. In de dierentuin vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië.De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières van de dierentuin, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij en actief kunt bekijken. Zo kun je de mooie kleuren van de edelpapegaaien zien, de nestjes van de rijstvogeltjes of de capriolen van de gaailijsters. Ook kun je nog even kletsen met de Beo's of gewoon lekker luisteren naar de mooie zangkunsten van de gevleugelde bewoners van Taman Indonesia Zoo.

Meer info: Taman Indonesia Zoo


Holtinger Schaapskudde (Havelte 20 km)

In de zomer trekken de herders dagelijks, ongeacht de weersomstandigheden, met de schaapskudde de heide op. Vertrek vanaf de kooi vindt rond 9.30 uur plaats. Rond 16.30 uur komt de kudde terug naar de kooi. Het is altijd weer een spectaculair gezicht om de hele kudde de kooi uit te zien gaan! Een bezoek meer dan waard. In de herfst en in de winter wordt er minder begraasd. Soms staan de schapen dan ingerasterd op een vaste plek.

Meer info: Holtinger schaapskudde